Sydtrafik går med i Solsikkeprogrammet
Oprettet:
Sydtrafik sætter fokus på tilgængeligheden for rejsende med usynlige handicap og går med i Solsikkeprogrammet
For personer med usynlige handicap, for eksempel hjerneskade, ADHD, angst, tourette syndrom, epilepsi, PTSD med videre, kan det være stressende at være i ukendte omgivelser, blandt ukendte mennesker. Det kan være svært at bede om hjælp, når man ikke ved hvordan det bliver opfattet og omvendt kan det også svært for personale og medpassagerer at vide om det er i orden at tilbyde hjælp.
Sydtrafik sætter nu fokus på udfordringerne og træder ind som del af Solsikkeprogrammet, der blandt andre også tæller alle de større danske lufthavne, Legohouse, Lalandia, Legoland, Wow park, For Sea Ferries, Movia, Givskud Zoo, Tivoli, Arriva, Bakken, Midttrafik, Smukfest, mere end 150 danske apoteker, Akutmodtagelsen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital med flere.
Sydtrafik træner medarbejderne gennem Solsikkeprogrammet, så de ved hvad et usynligt handicap er, hvad Solsikken betyder og hvordan man bedst møder en person, der har valgt at gøre det usynlige synligt ved at bære Solsikken.
Formålet er, at man kan vælge at gøre det usynlige synligt i de situationer hvor der kan være brug for det og det er svært eller umuligt at forklare sig. Solsikken viser personale og medpassagerer, at man kan have brug for lidt ekstra tid, tålmodighed eller hjælp. Solsikkesnoren giver ingen særlige fordele, men fungerer som et signal til chauffører, billetkontrollører og medrejsende om, at personen kan have behov for ekstra hensyn.
”Vi håber med vores indtræden i Solsikkeprogrammet at bidrage til at skabe forståelse og nedbryde nogle af de barrierer, der måske står i vejen for at tage den kollektive trafik, når man lever med udfordringer, der ikke kan ses. Vi ønsker at sikre en tryg rejseoplevelse for alle og det kan Solsikken være med til” siger Jette Lauridsen, der er afdelingschef for Kunde og Marked i Sydtrafik.
Hos Videnscenter om Handicap er man glad for, at Sydtrafik tager Solsikken til sig:
”At en så stor udbyder af kollektiv trafik som Sydtrafik går med vil betyde en kæmpe forskel i mange menneskers liv. For mange mennesker med usynlige handicap, er det at tage offentlig transport ikke altid så ligetil. Det er en stor fordel, at man kan signalere til chauffører, kontrollører og medpassagerer, at der kan være behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp. Det skaber tryghed og vil give flere mod på rejsen. Vi håber endnu flere transportaktører vil følge trop,” fortæller chef for Videnscenter om Handicap, Dorte Nørregaard.
Kontaktinformation
Sydtrafik, Jette Lauridsen, afdelingsleder Kunde og Marked: jla@sydtrafik.dk, 23 71 02 50
Videnscenter om Handicap, Dorte Nørregaard, Centerchef. 40 92 27 64
Seneste nyheder
-
Priserne ændres i flextrafikken
15. december 2022 -
Sydtrafik regulerer billetpriserne
15. december 2022 -
Park and Ride i Vejle
24. november 2022 -
Kør billigt til stemmeboksen
24. oktober 2022 -
Kontrolafgiften stiger til 1000 kr.
12. august 2022